Početna stranica Portala pravosuđa BiHOkružni sud u Trebinju

Donesena presuda u predmetu protiv optuženog Vladimira Šešlije

05.04.2021.


  Vijeće Okružnog suda u Trebinju javno je dana 05.04.2021. godine objavilo presudu kojom je optuženi Vladimir Šešlija iz Bileće, oglašen krivim da je počinio krivično djelo – Ubistvo  iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske a u vezi sa članom 22. istog Zakonika, te ga osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine. 

Na osnovu rezultata izvedenih dokaza sud je izveo pouzdan zaključak o osnovanosti predmetne optužnice,  odnosno nedvojbeno je utvrdio da je dana 15.08.2020. godine oko 21:05 časova, u ulici Srpske vojske, u Bileći, na ljetnjoj bašti ugostiteljskog objekta restoran „Jezero“,  optuženi Vladimir Šešlija  nakon verbalne rasprave  sa oštećenim Božidarom Šupićem iz Gacka, istom drvenom drškom zadao više udaraca u predjelu glave od kojih udaraca je oštećeni zadobio pojedinačno tri teške tjelesne povrede u vidu preloma donje vilice, otok i krvni podliv desne polovine lica praćeno prelomom desne jagodične kosti i prelomom gornje vilice desno, koje povrede sveukupno predstavljaju tešku tjelesnu povredu. Navedenim radnjama   optuženi Vladimir Šešlija  je pokušao lišiti života oštećenog Božidara Šupića, čime je počinio predmetno krivično djelo.

 
  Na osnovu člana 59. stav 1. KZ RS, u izrečenu kaznu zatvora optuženom Vladimiru Šešliji je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 15.08.2020. godine do 15.09.2020. godine.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh