Početna stranica Portala pravosuđa BiHOkružni sud u Trebinju

Донесена пресуда у предмету против оптуженог Владимира Шешлије

05.04.2021.


  Вијеће Окружног суда у Требињу јавно је дана 05.04.2021. године објавило пресуду којом је оптужени Владимир Шешлија из Билеће, оглашен кривим да је починио кривично дјело – Убиство  из члана 124. став 1. Кривичног законика Републике Српске а у вези са чланом 22. истог Законика, те га осудило на казну затвора у трајању од 3 (три) године. 

На основу резултата изведених доказа суд је извео поуздан закључак о основаности предметне оптужнице,  односно недвојбено је утврдио да је дана 15.08.2020. године око 21:05 часова, у улици Српске војске, у Билећи, на љетњој башти угоститељског објекта ресторан „Језеро“,  оптужени Владимир Шешлија  након вербалне расправе  са оштећеним Божидаром Шупићем из Гацка, истом дрвеном дршком задао више удараца у предјелу главе од којих удараца је оштећени задобио појединачно три тешке тјелесне повреде у виду прелома доње вилице, оток и крвни подлив десне половине лица праћено преломом десне јагодичне кости и преломом горње вилице десно, које повреде свеукупно представљају тешку тјелесну повреду. Наведеним радњама   оптужени Владимир Шешлија  је покушао лишити живота оштећеног Божидара Шупића, чиме је починио предметно кривично дјело.

 
  На основу члана 59. став 1. КЗ РС, у изречену казну затвора оптуженом Владимиру Шешлији је урачунато вријеме проведено у притвору од 15.08.2020. године до 15.09.2020. године.


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh