Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

IN MEMORIAM, NENAD VRANJEŠ

15.08.2019.

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je preminuo Nenad Vranješ, bivši tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.  
Povodom nenadoknadivog gubitka porodici i svim kolegama i prijateljima uvaženog tužioca Vranješa, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija, članovi Predsjedništva, VSTV-a BiH, zajedno sa direktorom Sekretarijata VSTV-a BiH i uposlenicima, izražavaju duboko saučešće. 
Nenad Vranješ je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci 1975. godine, a pravosudni ispit položio 1977. godine u Sarajevu.
Karijeru je započeo kao sudski pripravnik Osnovnog suda u Banja Luci u januaru 1976. godine.
U julu 1977. godine izabran je za zamjenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu Banja Luka gdje je dužnost obavljao do februara 1991. godine, kada prelazi u advokate i taj posao obavlja do juna 2003. godine.
Za tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske izbran je u julu 2003. godine i taj posao je obavljao do jula 2019. godine.
Bio je član Advokatske komore Republike Srpske i Bosne i Hercegovine te Upravnog odgovora Udruženja tužilaca Bosne i Hercegovine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh